Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Sorsdöntő nap közeleg Európa történelmében

2024. május 11., szombat 11:17

Hszi Csin-ping magyarországi látogatása után folytatódott Orbán Viktor miniszterelnök kampánykörútja. A kormányfő Esztergomban sorsdöntő napnak nevezte június 9-ét.

Esztergomban folytatta kampánykörútját Orbán Viktor miniszterelnök szombaton – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Fidesz elnöke Hernádi Ádámmal, a város polgármesterével tárgyalt, majd választópolgárokkal találkozott. Orbán Viktor elmondta: 2024. június 9-e sorsdöntő nap lesz Európa történelmében, „az az európai választás, amire az utókor majd úgy emlékszik vissza, hogy a háború vagy béke kérdésében hozott döntést”.

„Az egyik oldalon a hatalom és a pénz, a másik oldalon az európai emberek békevágya” – fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: „Június 9-e talán az utolsó lehetőség, amikor még visszafordulhatunk egy harmadik nagy háború felé vezető útról.”

Orbán Viktor miniszterelnök szinte folyamatosan járja az országot kampánykörútján, miközben fogadta a szerdától péntekig Budapesten tartózkodó Hszi Csin-ping kínai elnököt.

Rovatok