Index Vakbarát Hírportál

Mráz Ágoston Sámuel: A jobboldali szavazó, aki Orbán Viktort akarja miniszterelnöknek

2024. május 13., hétfő 08:30

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője a 444-nek adott interjút, amelyben többek között a június 9-ei választásokról, a kegyelmi botrányról és Magyar Péterről is beszélt.

Ahogy az Index beszámolt róla, a Nézőpont Intézet április 29. és május 2. között készült legfrissebb közvélemény-kutatásából kiderült, hogy egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíciója áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van.

Mráz Ágoston Sámuel most egy interjúban azt mondta: Magyar Péter népszerűsége nem a Fidesznek fáj a legjobban, mivel elsősorban az ellenzéktől veszi el a szavazatokat. 

Az én képletem a Tiszára nagyjából ez: 2018-as Jobbik mínusz Mi Hazánk plusz Momentum

– mondta a Nézőpont Intézet igazgatója a 444-nek

Mráz Ágoston Sámuel többek között arról is beszélt az interjúban, hogy:

2024. június 9-én önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek Magyarországon, április 20-án hivatalosan is elindult a kampányidőszak, a nyitó hétvégén készült kampányriportunkat itt olvashatja.

Rovatok