Index Vakbarát Hírportál

Főpolgármester-jelölti vitát rendez a Partizán

2024. május 14., kedd 10:52

Vitézy Dávid a közösségi oldalán számolt be arról kedden, hogy a Partizánon főpolgármester-jelölti vita várható május 31-én. A megkeresésre nem reagált mindenki.

A vitát május 31-én este 7 órától rendezik a Vasas Szakszervezeti Szövetség székházában. A Partizán meghívását elfogadta Karácsony Gergely főpolgármester, a DK, az MSZP és a Párbeszéd – Zöldek közös jelöltje, valamint Vitézy Dávid, az LMP – Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért közös jelöltje. A Fidesz és a KDNP jelöltje, Szentkirályi Alexandra nem válaszolt a megkeresésükre.

„Lett eredménye, hogy hetek óta kitartóan kezdeményeztem a főpolgármester-jelölti vitát: úgy tűnik, hogy a Partizánon végül Karácsony Gergely főpolgármester hajlandó kiállni vitára, még ha az RTL és az ATV felkérését eddig nem is fogadta el tudtommal” – írta Vitézy Dávid. 

Információi szerint a Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra nem vállalta a vitát sehol, illetve csak azzal a feltétellel, ha a város szerinte valódi vezetőjeként Gyurcsány Ferenc is eljön. Vitézy hozzátette: „ha csak ezen múlik, tőlem akár hozhatja is”.

Az atv.hu kereste Szentkirályi Alexandrát azzal kapcsolatban, hogy részt vesz-e a partizános vitán, mire a Fidesz főpolgármester-jelöltje közölte: „a vita fontos és hasznos. Várom, hogy vitázhassak a főváros valódi vezetőjével, Gyurcsány Ferenccel, mert ma neki van főpolgármestere és nem a budapestieknek”. Hozzátette: „ezért csak vele van értelme a vitának”.

Mint írtuk, a Pulzus legfrissebb kutatása szerint Vitézy Dávid előzi Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltek versenyében. Előbbi a szavazatok 25, utóbbi 20 százalékát tudhatta magáénak a május 3. és 7. között elvégzett mérés alapján.

Rovatok