Index Vakbarát Hírportál

Szentkirályi Alexandra: Karácsonyék helyi kisvállalkozók megélhetését sodorták veszélybe

2024. május 14., kedd 10:11

Szentkirályi Alexandra fideszes főpolgármester-jelölt kedden a közösségi oldalán azt írta, a „Karácsonyék átgondolatlan döntései nyomán kialakult budapesti káosz odáig fajult, hogy évtizedek óta működő, helyi kisvállalkozók megélhetését is veszélybe sodorták”.

A politikus közzétett egy videót egy fodrászról, Zitáról, akinek már az édesapja is fodrász volt, és egész életében a belvárosban dolgozott, éppen azért, mert jó összekötő kapocs volt a budai oldal és a külvárosi kerületek között.

Mint kiderült, mára a külvárosi vendégeinek kétszer-háromszor annyi időbe telik bejutni, így lemorzsolódtak, és a fodrászat megélhetése került veszélybe.

Szentkirályi Alexandra kérdésére a fodrász elárulta, hogy azóta jár kevesebb vendég hozzá, amióta a buszsávok és a biciklisávok külön lettek választva. A fodrász szerint a körúton most 45 perc alatt lehet megtenni azt a távot, amit korábban 20 perc alatt. 

Szentkirályi szerint Karácsony forgalmi káosza oda vezetett, hogy egy 20 éve működő üzlet megélhetése is veszélybe került. A Fidesz főpolgármester-jelöltje már többször is leszólta a jelenlegi városvezetést. 

Rovatok