Index Vakbarát Hírportál

Úgy tűnik, Karácsony Gergely nem vállalja az ATV által szervezett vitát

2024. május 15., szerda 10:16 | aznap frissítve

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy ne meneküljön a viták elől, és fogadja el a felkéréseket.

„A friss sajtóhírek szerint Karácsony Gergely tegnap teljesen mondvacsinált indokokkal lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát. Miközben Dobrev Klára napi öt posztban kéri számon Magyar Pétert azért, hogy miért nem vitázik minden ezt felajánló jelentősebb csatornán, a DK saját főpolgármester-jelöltje csak kibúvókat keres a viták elől” – hívta fel a figyelmet közleményében Vitézy Dávid a Media1 által közölt információ alapján.

A főpolgármester-jelölt örömmel fogadta el Gulyás Márton meghívását, a Partizánon május 31-én vitáznak a felek, de Vitézy Dávid úgy látja, egy internetes csatorna messze nem ér el mindenkit.

Karácsony Gergelyt ezúton is tisztelettel kérem, ne meneküljön a viták elől, gondolja ezt át újra, és fogadja el akár a most visszautasított ATV vagy akár a korábban már általa elhárított RTL felkérését

– üzente a főpolgármesternek Vitézy Dávid. A választásokat megelőző viták jelentőségéről itt írtunk.

Az Index kereste a Párbeszéd – Zöldek sajtóosztályát. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Ungár Péter: A mondvacsinált ok iskolapéldája

„Dobrev Klára azzal támadja Magyar Pétert, hogy felelős jelöltnek kötelessége minden vitát vállalnia. Konkrétan erről beszélt tegnap az Egyenes Beszédben, amikor elmondta, hogy elfogadhatatlan, hogy Magyar Péter nem vállalta az ATV vitafelkérését, mert nem lehet politikai szempontok alapján mérlegelni, és minden egyes helyzetben azt kell mutatni, hogy az ellenzék egy magasabb minőségű politikai kultúrát képvisel” – emlékeztetett Ungár Péter.

Az LMP társelnöke azzal folytatta, hogy néhány órával később megjelent a hír, mely szerint Karácsony Gergely, „a Demokratikus Koalíció jelöltje nevetséges érvekre hivatkozva lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát. És itt érdemes pontosan idézni a Média1-en megjelent, Simon András (Márki-Zay Péter korábbi kampányfőnöke, Karácsony Gergely jelenlegi kommunikációs igazgatója) által írt levélben olvasható indoklást: »senki nem tudja garantálni, hogy az FVB-által nyilvántartásba vett négy főpolgármester-jelöltből hányan vállalnak valóban vitát a Partizán műsorában és másutt«, márpedig ha Karácsony több főpolgármester-jelölti vitában is részt venne ugyanazon egy, esetleg két jelölt társaságában, »az azt a hamis látszatot keltheti, mintha mindössze két, esetleg három jelölt lenne«”.

Teljesen értelmetlen mondatok, a mondvacsinált ok iskolapéldája. Az pedig azért a politikai bűvésztrükkök egészen új szintjét jelenti, hogy miközben a Demokratikus Koalíció egyik jelöltje bent ül az ATV-ben, és elmondja, hogy ide kell jönni vitázni, addig a Demokratikus Koalíció másik jelöltje ennek pontosan az ellenkezőjét teszi. Én csak azt szeretném kérni tisztelettel, hogy a párt döntse el, hogy melyik álláspontot képviseli, és Dobrev Klára legközelebb akkor támadjon rá más jelöltekre egyébként jogosan, ha a saját háza táján senki nem veri le az általa felállított morális lécet

– kérte Ungár Péter.

Karácsony Gergely: Vita lesz

Karácsony Gergely 13.45-kor, a Facebook-oldalán négy pontban reagált a vitáról szóló diskurzusra:

„Akkor ott lesz vagy megfutamodik?

Ungár Péter az alábbi kérdést kommentelte a főpolgármester posztja alá: „Tisztelt főpolgármester úr, ez egy nagyon izgalmas szöveg. Az ATV főpolgármester-jelölti vitáján akkor ott lesz vagy megfutamodik?”

Vitézy Dávid is megjelent a kommentszekcióban, aki Ungár Péterhez hasonlóan az ATV-s vitáról érdeklődött Karácsony Gergelynél. A főpolgármester-jelölt ezután Dobrev Klára arról szóló mondatait idézte, amelyeket Magyar Péternek címzett a vitával kapcsolatban.

„Ha rám nem is hallgatsz, hallgass legalább arra, akire mostanában legtöbbször szoktál, Dobrev Klárára, akit a legalkamasabb miniszterelnök-jelöltnek tartasz. Ennek szellemében remélem találkozunk az ATV által rendezett főpolgármester-jelölti vitán” – írta Vitézy Dávid.

Rovatok