Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely a 18 éves családi autójukkal üzent, Vitézy Dávid azonnal reagált

2024. május 19., vasárnap 20:53

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-poszttal erősítette meg, még mindig van hely a tíz évnél régebbi gépjárművek számára a fővárosban.

Ahogy azt már korábban is írtuk, Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje egy Facebook-posztban közölte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és a Klímaügynökség új vezetője, Ámon Ada kitiltaná a 10 évnél régebbi autókat Budapestről, környezetvédelmi okokra hivatkozva.

Bár Karácsony már a következő nap válaszolt, vasárnap megerősítette állítását. A főpolgármester egy képet osztott meg közösségi oldalán benzinnel működő családi kocsijukról, amely már 18 éve járja az utakat, emellett kijelentette, hogy egyáltalán nincs tervben a 10 évnél öregebb autók kivonása, akármit is állít a Fidesz.

Az LMP által is támogatott, 38 éves főpolgármester-jelölt, Vitézy Dávid nem tudta szó nélkül hagyni az újrázni készülő főpolgármester posztját. Hozzászólásában kiemelte, mennyire fontos ügy a budapesti levegő szennyezettsége, valamint hogy ez milyen egészségügyi problémákat okozhat. Vitézy kitért a saját programjára is, elsőként a tömegközlekedésben használt buszokat váltaná elektromosra.

A kommentjét Karácsony Gergely kritizálásával zárta, akit nem valós zöldpolgármesternek nevez, továbbá megemlíti, hogy a szennyezettség ügyében tett érdemleges cselekvések helyett csak a családi autójával pózol.

Rovatok