Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Dávid: Már egy hónapja épül a kampányzebra az Astorián

2024. május 19., vasárnap 19:14

Az újrázásra magabiztosan készülő Karácsony Gergelynek üzent Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje, aki azt nehezményezte, hogy már egy hónapja tart a Rákóczi úti zebra kialakítása az Astoriánál, ráadásul még a projekt adta zöldítési lehetőséget sem használják ki a kivitelezés során.

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton, összekötve a Múzeum körút és a Károly körút járdáit. A projekt célja, hogy megkönnyítsék a nehezebben közlekedő idősek haladását, valamint a babakocsival és kerekesszékkel közlekedők biztonságos átkelését. A Rákóczi út azon részén jelenleg csak akadálymentesítés nélkül, az aluljárón keresztül lehet átmenni, amennyiben folytatni akarjuk utunkat a Múzeum körútról a József körútra, vagy fordítva.

Bár a zebra építése elkezdődött, a Rákóczi út még mindig szét van verve, az úttest közepén kordonok állnak, a terület jelenlegi állapotát elnézve pedig úgy tűnik, még közel sincs a gyalogátkelő kialakításának befejezése.

A csigalassúsággal épülő zebráról Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje is megosztotta véleményét.

Épp egy hónapja jelentette be új kampányzebra építését az Astoriánál Karácsony Gergely főpolgármester, miután szóvá tettem és a programomban is szerepeltettem a Rákóczi út állapotát. A forrás a négy évvel ezelőtti (!) közösségi költségvetésből rég megvolt, a terv a fiókban hevert, de csak most, a kampányban sikerült nekiállni

– írta a főpolgármester-jelölt.

Elmondása szerint az új zebrával nemcsak az a gond, hogy már egy teljes hónapja épül, hanem az is, hogy átgondolatlanul. Vitézy azt vetette a regnáló főpolgármester szemére, hogy nem használják ki a lehetőséget, hogy az aszfaltot virágra váltsák.

Miközben számos kerületben, a II. kerülettől Józsefvárosig azon dolgoznak, hogy a burkolt járdaszigeteket feltörjék, és virágokat ültessenek, a főváros még most, 2024-ben is aszfalttal burkolja a forgalomtól elzárt, senki által nem használt vadonatúj járdaszigetet

– akadt ki az LMP jelöltje.

Elmondása szerint hét évvel ezelőtt Tarlós István is joggal kapott kritikát ugyanezért a Bartók Béla út villamosperonjai kapcsán, erre Karácsony Gergely most pontosan ugyanazt csinálja, és ott sem zöldít, ahol lehetne. „Pop-up főpolgármester, pop-up park, pop-up zebra: ez a vége a sokévnyi halogatás után a kampányban kétségbeesett kapkodással elkezdett munkának” – zárta gondolatait Vitézy Dávid.

Rovatok