Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Dávid: Nem lesz járatritkítási csomag, ha én leszek a főpolgármester

2024. május 21., kedd 08:44

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt hétfő reggel egy videóban üzent Karácsony Gergelynek a főpolgármester korábbi járatritkítási terveivel kapcsolatban.

A főpolgármester-jelölt a videó elején felidézte, hogy Karácsony Gergely az idei év elején egy járatritkítási programot akart bevezetni, de végül a társadalmi nyomás miatt elálltak a tervtől.

Karácsony Gergely az eset után egy interjúban azt mondta – Walter Katalinnak, a BKK vezérigazgatójának pulykázós kijelentésére is utalva –, hogy azért kellett visszakozniuk, mert elkövettek „egy kommunikációs hibát” és nem jól „társadalmasították” a témát. 

„Főpolgármester Úr, ez nem kommunikációs hiba volt. Amikor 53 járatot ritkítanak, és egy sem lesz sűrűbb, az nem jobb menetrend, hanem egy járatritkítás, amit megpróbáltatok letagadni, és átverni a budapesti utasokat” – mondta ezzel kapcsolatban Vitézy Dávid, majd hozzátette: azt szeretné, ha az összes főpolgármester-jelölt megígérné, hogy a megválasztása után nem fogja ritkítani a járatokat.

Részemről, ezt vállalom. Nem lesz járatritkítási csomag, ha én leszek a főpolgármester. Arra kérem Szentkirályi Alexandrát és Karácsony Gergelyt, hogy csatlakozzon ehhez [...] Legyen ez egy közös alap, amit vállalunk a budapesti utasok felé! 

– fogalmazott Vitézy Dávid.

Mindeközben Karácsony Gergely a hosszú hétvégén Szentkirályi Alexandrának üzent, aki állítása szerint hazug kijelentésekkel kampányol ellene.

Rovatok