Index Vakbarát Hírportál

Győr polgármestere a saját bohócos képe mellett pózolt

2024. május 22., szerda 13:06

A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választások rohamosan közelednek, a kampány részeként Győrben a street art beférkőzött a politikába. Úgy tűnik, ezt a helyi polgármester, Dézsi Csaba András egyáltalán nem bánja.

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere a közösségi oldalán osztott meg szerdán egy fotót, amelyen ő maga és a saját plakátja látható, kissé átalakítva. „A street art Győrben beférkőzött a politikába” – fűzte hozzá a polgármester büszkén.

Mint ismert, Dézsi a Fidesz–KDNP színeiben újraindul a polgármesteri címért Győrben, ahol egyébként óriási a verseny. A győri ellenzék több szereplője előválasztást javasolt a közös polgármesterjelölt kiválasztása érdekében, amiből kisebb üzengetés is kialakult köztük és az LMP között, előválasztást végül nem tartottak.

Bonyolítja a győri képletet Borkai Zsolt visszatérési kísérlete, aki kormánypárti polgármesterként a jachtos botránya után még megnyerte 2019-ben a választást, majd lemondott tisztségéről. Idén már egyesületi színekben térne vissza a városvezetői pozícióba.

Győr polgármesterjelöltjei:

Az alábbi cikkünkben összegyűjtöttük, hogy a vármegyeszékhelyek szavazólapjaira kik kerülhetnek fel polgármesterjelöltként.

Rovatok