Index Vakbarát Hírportál

Megnyílik a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

2010.11.19. 07:08

Pénteken reggel kezdődik és december 29-ig tart a Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. A látogatókat több mint száznegyven árus várja kézműves portékával, hagyományos magyar ételekkel és italokkal.

A vásáron 143 egységes megjelenésű, fából készült pavilonban árulják majd népi és iparművészek természetes anyagokból, eredeti kézműves technikával készült portékájukat. Az áruk minőségét a Népművészeti Egyesületek Szövetségének zsűrije garantálja. A téren felállított színpadon bábosok, folkzenekarok, néptáncegyüttesek lépnek fel, több mint kétszáz program szerepel a kínálatban.

A falatozókban kizárólag a magyar gasztronómiára jellemző ételekkel, italokkal várják a vendégeket. A pecsenyén és forralt boron kívül vályogkemencében sült kenyérlángost, rétest, kürtőskalácsot, mézeskalácsot és igazi magyar pálinkát is kóstolhatnak a látogatók.

Az első vásárt 1999-ben rendezték. A cél az volt, a főváros egyik legszebb tere az ünnephez méltó rendezvény helyszínévé váljék, ahol tucatáruk helyett igényes népművészeti és egyedi iparművészeti alkotásokat vásárolhatnak a budapestiek, a vidékiek, valamint a turisták.



Rovatok