Index Vakbarát Hírportál

Dugót okozott a vágányfelújítás

2012.06.28. 21:06

Vágányfelújítási munkák miatt csütörtöktől pótlóbuszok járnak az 50-es villamos egy szakaszán. Bár a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a felújítást jó előre beharangozta, a terelések és az átjárók feltúrása miatt a Kispest Kossuth tér és a Lajosmizsei sorompó között 2 kilométeres dugó alakult ki. Az Üllői úton közlekedő buszok és villamospótló járatok menetideje pedig többszörösére nőtt – számolt be a BKV-figyelő.

A problémát a BKK hamar felismerte: könnyítve az Üllői út forgalmát, néhány megállóhelyet még csütörtökön áthelyeznek. A BKK közleménye szerint az 50-es villamos vonalán több közúti kereszteződés található, amelyek közül a most lezárt kispesti (Simonyi Zsigmond utca, Szabó Ervin utca) átjárók nagyon igénybe vannak véve, naponta a több ezer személy- és tehergépjármű mellett több száz autóbusz is rajtuk keresztül halad.

A dugó miatt a BKK felülvizsgálta a munkálatok ütemezését is. "A kéthetes vágányzári műszaki igényt sikerült két munkanapra és ezen felül négy hétvégi napra redukálni. Az autóbuszok és a közúti forgalom terelése, a villamospótlás minimalizált időigénye, valamint a kivitelezés minősége szempontjából is a teljes zárás volt a legkedvezőbb megoldás" – írták.

Mivel azonban villamospótló járatokon a menetidő növekedni fog, a 136E autóbusz vonalán több járművet állítottak forgalomba.



Rovatok