no

Index Vakbarát Hírportál

Felújítják a Tüskecsarnokot

2013.06.19. 12:34

Már idén augusztusban elkezdődhetnek a munkálatok, 2014 nyarára pedig kész is lehet a multifunkciós, jégpályát is magában foglaló sportcsarnok – írta meg a Jégkorong blog, a Nemzeti Sportközpontoktól (NSK) kapott információ alapján.

Az ELTE lágymányosi kampusza melletti sporttelepen található csarnok felújítása után 4 000 fő befogadására lesz alkalmas, amely a jelenlegi befogadóképessége megduplázását jelenti.

Az épületben helyet kap majd egy sportesemények, kulturális rendezvények és koncertek megtartására is alkalmas nagyterem, a föld alatti szinten kisebb edzőtermek lesznek, de lesz fitneszterem, fallabdapálya, mászófal és internetkávézó is. A csarnok tüskéi éjszaka ki lesznek világítva, ezzel fontos budapesti panoráma-elemmé válhat az épület.

A Tüskecsarnokot 1993-ban kezdték építeni, ám a projekt 1998-ban, egy ideiglenesnek vélt leállás után félbemaradt. Eddigre már 4-5 milliárd forintot költöttek rá, az azóta eltelt időben pedig még több mint egymilliárdot az őrzésre és az állagmegóvásra.

A kormány már korábban döntött arról, hogy a félbemaradt építkezést folytatni kell, azonban ennek határidejét több alkalommal módosították.  A legutóbbi Varga-csomag bejelentésekor ennek a beruházásnak az átütemezése is napirendre került a 60 milliárdos kiadáscsökkentés részeként, de úgy tűnik, azóta mégis megtalálták a beruházásra fordítandó mintegy hatmilliárd forintot a 2014-es költségvetésben. Erre még rájön a csarnok mellé épített új versenyuszoda költsége, ez azonban már csak 2015 első félévében készülhet el.

A Tüskecsarnok részletes látványterveit itt nézhetik meg.



Rovatok