Index Vakbarát Hírportál

Útlezárások pénteken Budapesten

2013.08.01. 21:23

Pénteken Pesterzsébeten és Erzsébetvárosban is forgalomkorlátozásra kell számítani, ezek érintik a 35-ös autóbusz és a 74-es trolibusz forgalmát is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hírszolgálata.

Pénteken 9 órától várhatóan 16 óráig lezárják a XX. kerületi Wesselényi utcát a Virág Benedek utca és a Török Flóris utca között, mert az elektromos művek oszlopokat állít fel. Emiatt a 35-ös autóbusz a Szentlőrinci lakótelep irányában módosított útvonalon, a Török Flóris utca, Kuruc utca, Virág Benedek utca irányban haladva közlekedik. A járat nem érinti a Wesselényi utca megállót. A módosított útvonalon a Török Flóris utcában, a Kuruc utca kereszteződésében lehet felszállni a 35-ös buszra.

Pénteken 17 órától várhatóan 21 óráig a roma holokauszt emléknapja alkalmából megemlékezést tartanak a VII. kerületben, a Dohány utca Hársfa utca és Osvát utca közé eső szakaszán. A 74-es trolibuszok a Csáktornya park és a Keleti pályaudvar között közlekednek, míg az Astoriától a Dohány utcán a Keleti pályaudvarig trolipótló buszokkal lehet utazni.

A trolik ekkor a Dembinszky utcától a Bethlen Gábor utca, Garay utca felé haladva közelítik meg a Keleti pályaudvar Garay utcai ideiglenes végállomását. A Keleti pályaudvartól a 78-as trolibuszok végállomásáról indulnak vissza a járatok a Csáktornya park felé, és a Nefelejcs utca, István utca irányban haladva térnek rá az eredeti útvonalra.

A BKK az Astoria és a Keleti pályaudvar között a 2-es metrót ajánlja az utazóknak.



Rovatok