Index Vakbarát Hírportál

Újraindult a csepeli HÉV

2013.09.04. 17:03

Újra indult a Borásos tér és Csepel között a tlajes szakaszont a HÉV. A H7-es leállását a vonal Boráros téri biztosítóberendezésének hibája okozta. De a közlekedés mostanra helyreállt – közölte a BKK Info.

Emellett azonban tervezett kimaradásra is számíthatunk ezen a szakaszon a szeptemberi hétvégéken: karbantartási munkálatok miatt vágányzár lesz szeptember 7-én és 8-án, 14-én és 15-én, valamint 21-én és 22-én is. A pótlóbusz a Boráros tér és a II. Rákóczi Ferenc út között közlekedik, H7 jelzéssel. A járműveken kerékpárt is lehet majd szállítani – írta az MTI.

A pótlóbuszról a Szent Imre téren lehet majd átszállni a csepeli autóbuszjáratokra. A három hétvégén megváltozik a 38-as és a 138-as autóbuszok menetrendje. Néhány reggeli és késő esti indulási időpont pár percet módosul.

A karbantartási munkák azért szükségesek, mert lejár a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott használati engedély a vonalra. A további használathoz szükséges engedély megszerzéséhez felújítják a vasúti pályát és korszerűsítik az áramellátó rendszereket.

Átépítik a Vermes utcai útátjárót és több építményt, továbbá kicserélnek 600 méter sínt. Korszerűsítik emellett a Boráros tér végállomás és a Közvágóhíd megállóhely térvilágítási rendszerét, kijavítják a felsővezetéki hibákat és pótolják a hiányokat.



Rovatok