Index Vakbarát Hírportál

Ilyen lehetne az új kisföldalatti

2014.02.04. 11:03

Kukorelli Péter, Spanyolországban élő designer készítette ezeket a látványterveket a földalattihoz, amin egyébként pár éven belül tényleg le kell majd cserélni a járműveket. Elég menő lenne, ha úgy néznének ki a kocsik, mintha az Űrliga üzemeltetné őket a David Lynch-féle Dűnéből.

Az Iho.hu szerint a váznál az eredeti, 1869-es kocsik hattyúnyak-kialakítását idézi a design, a homlokfalon pedig azért lehet egy erősen indusztriális fekete-arany tömb, mert az új kisföldalatti már vezető nélkül menne. Kukorelli kisföldalattija kicsit hosszabb az eredetinél, és mivel a vezetőnek sem kell hely, tizenhat százalékkal nagyobb benne az utastér.

A belső térhez is készült látványterv. A kocsik a csuklóknál átjárhatók, a mennyezetburkolat pedig fából van. Ez a kocsik végén egészen a padlóig lenyúlik, és kicsivel a padlószint fölött van a fában egy kiszögellés. Erre lehetne leülni.

A földalattit elvileg 2014 és 2020 között kell felújítani, és szó van arról is, hogy meghosszabbítják kelet felé. Kukorelli Barcelonában él, 2010 és 2012 között már dolgozott a BKV és a BKK arculatán. A MOME-n és a londoni Royal College of Arton tanult.



Rovatok