Index Vakbarát Hírportál

Jaj, jön a nyári menetrend a BKK-nál

2014.05.28. 10:25

Itt a nyár - kezdi közleményét a BKK, majd azzal a szomorú hírrel folytatja, hogy június 16-tól életbe lép a tanítási szünetben érvényes menetrend, és módosul néhány járat közlekedési rendje is: 

  • Június 16-ától a menetrendi táblákon a világoskék csíkozással jelölt indulásokat kell figyelni. A tanítási szünetben érvényes menetrend általában a reggeli és a délutáni csúcsidei indulásokat érinti, amely igazodik az év ezen időszakában jellemzően csökkenő utasforgalomhoz.
  • a Margitszigetre közlekedő 26-os busz vonalán a június 21-22-ei hétvégétől kezdve szombaton, vasárnap és ünnepnapokon nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszok közlekednek.
  • június 2-ától a 74A trolibusz hajnali indulási időpontjait úgy hangolják át, hogy a Mexikói út végállomáson a troliról a metróra, valamint a metróról a trolira való átszálláskor minél kevesebbet kelljen az utasoknak várakoznia.
  • Június 1-jétől az Újbuda, Függetlenségi park felé (az Apród utca és a Lánchíd utca zárása miatt módosított útvonalon) közlekedő 86-os busz megáll az 5-ös, a 178-as és a 956-os járatok által használt, Erzsébet híd irányú Alagút utca megállóban, ezzel átszállási kapcsolatot teremtve ezekre a járatokra.
  •  Június 16-ától megváltozik az 54-es busz Pestszentimre, Ültetvény utca végállomási közlekedése. Az eddigi le- és felszállóhelyet kettébontják, így a jövőben végállomási leszállóhelyül a jelenlegi Pestszentimre, Ültetvény utca szolgál majd, míg a pestszentimrei végállomásról a Boráros tér irányába indulók a jelenlegi Ültetvény utca megállóban tudnak felszállni a járatra.
  • Június 14-étől a 212-es busz svábhegyi végállomási közlekedése is megváltozik. A jelenlegi Svábhegy leszállóhely – ahogy a 21-es és a 21A busz is – a jövőben megállóként szolgál, ahonnan a busz továbbhalad a fogaskerekű átjáróján a 21-es és a 21A Széll Kálmán tér irányú megállójáig, amely a jövőben a 212-es végállomási leszállóhelye lesz. A végállomási felszállóhely, illetve a Boráros tér irányú megállók nem változnak.


Rovatok