Index Vakbarát Hírportál

Barlang az 1-es villamos alatt

2014.06.11. 17:05
Barlangnyi lyuk keletkezett az 1-es villamos felújított pályája alatt a Róbert Károly körúton.

Az üregről nemrég szereztünk tudomást, írta lapunknak a BKK. Az üreg külső nyoma a villamospályán nem látszott, és a mai napig sem látszik. A vállalkozó a villamospálya és a közút között végzett növénytelepítés földmunkái során fedezte azt fel, amelyet vélhetően a Honvédkórház üzemeltetője által – az 1-es villamos felújításától teljesen függetlenül – végzett energiakorszerűsítési munkák okoztak. Kézikamerás vizsgálat készült, illetve készül az üreg feltárására, amely alapján a BKV 10 kilométer/órás sebességkorlátozást rendelt el az adott vonalszakaszon.

Az üreg a villamospálya betonlemeze, valamint a betonlemez alatti cementkötésű teherbíró réteg alatt keletkezett. Az energiakorszerűsítési munkák során a villamospálya alatt húzódó főgyűjtő szennyvízcsatornára kötött rá új csatornát a Honvédkórház. A BKK felvette a kapcsolatot a kórházat üzemeltető, és a csatornázást beruházó HM EI Zrt.-vel, és vizsgálja annak a módját, hogy az üreg betömésére és megszüntetésére hogy lehetne mielőbb sort keríteni.

az a bizonyos "üregesedés" az 1-es villamos pályája alatt nem ám valami kis lukacska, aki fotózta, legalább 20 köbméteresre becsli. Az egy dolog hogy a vasbeton lemez elbírja de azért ez mégsem hídnak készült. Hamarosan jön az eső és akkor egyből tavasbarlang is lesz belőle.



Rovatok