Index Vakbarát Hírportál

Az LMP feljöhetne dolgozni a Normafához, ahelyett hogy marhaságokat ír

2015.01.03. 23:56 Módosítva: 2015.01.03. 23:57

Az LMP szerint a Fidesz nem tett le a Normafa környékének beépítéséről. A tervezett, "de hivatalosan tagadott" beruházás készülő, 3,5 milliárd forint értékű munkálatokkal számoló megvalósíthatósági tanulmányában zöldterületek beépítése, sportlétesítmények kialakítása is szerepel. Váczi János, a XII. kerület alpolgármestere azt mondta: sem beruházás nem lesz a Normafánál, sem a zöldterületet nem fogják csökkenteni. A tervekről népszavazást is tartanak.

Az LMP szerint elfogadhatatlan a nyilvánosság kizárása és félrevezetése, valamint a környezetvédelem szempontjainak üzleti érdekek alá rendelése a Normafára tervezett beruházásokkal kapcsolatban.  A párt szerint a Natura 2000-es hatásvizsgálat több hónapos késése és "a befektetők igényeihez alkalmazkodó" megvalósíthatósági tanulmány azt mutatja, a Fidesz továbbra is sportcentrumot építene Budapest legértékesebb természetvédelmi területén.

Mással ugyanis nehezen magyarázható, hogy a megvalósíthatósági tanulmány 3,5 milliárd forint értékű munkálatokkal számol, miközben a 12. kerületi önkormányzat kommunikációjában szereplő turistautak, játszótér és a kiszolgáló létesítmények felújításához nincs szükség ekkora összegre.  Az LMP szerint világosan látszik, miért volt fontos az Orbán-kormánynak kivonni a Normafát a környezetvédelmi és építésügyi szabályozás alól.  

  Sem beruházás nem lesz a Normafánál, sem a zöldterületet nem fogjuk csökkenteni, reagált az LMP közleményére Váczi János, a XII. kerület alpolgármestere. A kerület ugyanakkor  rendbe szeretné tenni a Budai Sporthotelt, az Eötvös út végén található - a környéken élők által csak Rajk Villának hívott - régi önkormányzati épületet, és megoldást kell találni a Hotel Olimpia kilátástalan helyzetére is.

VPadokra, szemetesekre, öltözőkre, futó-, sífutó-, túra- és kerékpárpályákra, játszótérre, valamint rendezett közlekedésre, biztonságos parkolókra és térfigyelő kamerákra is szükség van a környéken, írta Váczi János. A részletes tervek elkészülte után helyi népszavazáson fogják a kerületben élők elmondani véleményüket arról, hogy mi történjen a Normafánál.

Úgy látszik, az LMP politikusainak nem tűnt fel, hogy a Normafánál természeti katasztrófával felérő jégtörés történt december első napjaiban.

- írta Váczi János.

Az utcák, a járdák, a parkok és az erdős részeken levő jégtörés okozta kár elhárításában rengetegen segítettek, többek közt önkéntes civilek is [...] azonban én eddig egyetlen LMP-s képviselőt sem láttam a környéken

Váczi szerint az LMP akkor tudna segíteni a Normafa helyzetén,

ha egyszer feljönnének dolgozni, és mondjuk részt vennének a fatörmelék eltakarításában, ahelyett, hogy minden valóságalapot nélkülöző marhaságokat nyilatkoznak a sajtónak.


Rovatok