Index Vakbarát Hírportál

Hullanak a fejek a BKK-nál

2015.02.05. 11:27 Módosítva: 2015.02.05. 18:27
A vezérigazgató lecserélése után a Vitézy-érában kialakult teljes vezérkartól is megválik a BKK: öt igazgató távozik a cégtől. Azt nem tudni, mi a tömeges távozás oka.

Megkerestük a BKK-t, hogy kik mennek el a cégtől, és miért, amire a következő tájékoztatást kaptuk:

  • Szutrély Gergely jogi igazgató 2014 novemberében, Vitézy Dávid vezérigazgatónak jelentette be távozását;
  • Mészáros László gazdasági vezérigazgató-helyettes és Dékány Béla informatikai igazgató közös megegyezéssel távozott;
  • Bíborka Judit kontrolling vezető kezdeményezte, hogy máshol szeretné folytatni pályafutását;
  • Jeney Mónika operatív igazgató jelenleg a BKK munkatársa (Információink szerint Jeney távozását csak tegnap jelentették be a vezetői értekezleten, így még valószínűleg nincs aláírva a papírja.)

És az új emberek:

  • az új jogi igazgató: dr. Sas András;
  • az új gazdasági vezető: Horváth János;
  • informatikai vezető nincs, átmenetileg cégen belüli helyettesítéssel másik vezető látja el a feladatot. (Értesüléseink szerint Jutasi Zoltán, volt Synergon-vezér esélyes erre a posztra.)

A tömeges távozás okára vonatkozó kérdésünkre nem válaszolt a BKK.

A fővárosi közgyűlés tavaly novemberben döntött arról, hogy 2015-től új vezetője lesz a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK), a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-nek (BFVK), a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nek (FKF), valamint a Főtáv Zrt.-nek. A testület csütörtöki hatállyal mondott fel Vitézy Dávidnak, és a három hónapos felmondási idejére felmentették a munkavégzés alól.

A főpolgármester azt nyilatkozta az ügyben, hogy Vitézy Dáviddal majdnem lehetetlen együtt dolgozni a személyisége miatt, de a leváltása nagyon széles körű döntés volt. Vitézy leköszönő levélben búcsúzott. Az új BKK vezérigazgató Dabóczi Kálmán, a Közlekedéstudományi Intézet ügyvezető helyettese lett.

Frissítés: Összesen 14 felső vezető (ebből 3 vezérigazgató-helyettes és 5 igazgató) van a BKK-nál, egészítették ki cikkünket.



Rovatok