Index Vakbarát Hírportál

Pénteken kezdik a Déli pu. alagútjának helyreállítását

2015.02.18. 08:28 Módosítva: 2015.02.18. 08:37

A Napi Gazdaság a MÁV-tól azt a tájékoztatást kapta, a beomlott alagút helyreállítása pénteken kezdődhet, a várható befejezés pedig március közepe - már amennyiben az időjárás is kegyes azaz csapadékmentes lesz. 

Az ideiglenes helyreállítás keretében az alagút feletti területet tehermentesítik, stabilizálják a rézsűt, megoldják a vízelvezetést, valamint eltávolítják a sérült falazati elemeket. Ezt követően történhet meg az eredeti forgalmi rend visszaállítása a Déli pályaudvaron. A végleges helyreállítási munkálatok - a pályáztatást követően - a második negyedévtől várhatók.

Mint azt hétfőn megírtuk, a végleges szakértői jelentés szerint a Déli pályaudvari alagút kelenföldi oldalán a rétegvíz okozta a rézsűcsúszást és az alagút kapuzatának sérülését. Mint ismert, Január 25-én támfalkövek hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagút kelenföldi oldalán, másnap pedig a támfal is megcsúszott. A MÁV ekkor még csak lezárta az alagútnál lévő egyik vágányt és átszervezte a Déli pályaudvar közlekedését, de január 31-én már teljesen lezárta a pályaudvart, azóta csak Kelenföldig közlekednek a szerelvények.



Rovatok