Index Vakbarát Hírportál

Áder elájult a Normafa terveitől

2015.03.25. 14:31

A köztársasági elnök, úgy is, mint 12. kerületi lakos szerdán kilátogatott a Normafára, ahol Pokorni Zoltán szakszerű idegenvezetése után ambiciózusnak nevezte a terület megújításának tervét.

Áder az MTI híradása szerint 25 éve várja, hogy megoldás szülessen a lepusztult épületek helyrehozatalára, ezért mindenkinek javára válik, ha ezek megújulnak. De meg kell óvni a természeti környezetet is, mint mondta, régi vágya a budapestieknek, hogy a Normafa és környéke rendezett legyen, kulturáltabb kereteket kínáljon a szabadidő eltöltésére.

A köztársasági elnök szerint fontos, hogy a korábbi politikai viták, amelyek a beruházást övezték, megszűntek, "de a mondat végére a pontot a kerületi népszavazással kell kitenni".

Pokorni Zoltán polgármester szerint a Normafa rendbe tétele 5-8 éves program, a műemléki épületek felújítása és az ösvények helyreállítása 5 milliárd forintba fog kerülni, a fogaskerekű 20 milliárdos felújítására uniós támogatást céloznak.

Ha lemaradt volna róla, hogy a 12. kerület milyen fejlesztéseket tervez a Normafára, akkor olvassa el ezt a januári cikkünket. Az ügyben helyi népszavazást tartanak várhatóan idén tavasszal.



Rovatok