Index Vakbarát Hírportál

Bombát találtak a Széll Kálmán téren

2015.05.11. 16:43
  • Találtak egy bombát hétfő délután
  • Lezárták a környéket, elterelték a forgalmat
  • Kiderült, hogy a bomba döglött
  • Feloldották a korlátozásokat este 7-kor

Feltételezhetően egy százkilós robbanótestet találtak a fővárosban, a II. kerületi Széll Kálmán téren hétfő délután. Lezárják és kiürítik a környéket - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-t.

Bátyi Edina közölte: az építési munkálatok közben, a Széll Kálmán tér 3. előtt előkerült robbanótest miatt 200 méter sugarú körben zárják le és ürítik ki a környéket.

A Széll Kálmán téren amúgy is nagy torlódások alakulnak ki az átépítés miatt, ráadásul jön a délutáni csúcsforgalom is, nem lesz könnyű az arra autózóknak. Ez azt jelenti, hogy a tér egészét lezárják.

Kiürítik a tér felé eső és a térre néző lakásokat a Margit körút 91. és a Széll Kálmán tér 10. között, valamint a Várfok utca 22. és 30. között. Emellett a Vérmező út tér felé eső oldalát lezárják a gyalogosforgalom elől.

A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán azt közölte, hogy a 2-es metró megállás nélkül halad át a Széll Kálmán téri állomáson. A 4-6-os villamospótló autóbusz a Széna térig terelt útvonalon közlekedik, a Széll Kálmán tér irányába pedig nem érinti a Mechwart liget megállóhelyet. A 149-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér végállomást, továbbá nem közlekedik a 116-os autóbusz.

Döglött a bomba, vége a lezárásnak

Elszállítják a fővárosi Széll Kálmán téren talált második világháborús robbanótestet és feloldották a korlátozásokat hétfő este. A Széll Kálmán tér 3. előtt előkerült robbanótest egy 100 kilogrammos, szovjet FAB-100-as romboló bomba, amelynek hiányzik a gyújtószerkezete, így a központi gyűjtőbe szállítják. Feloldották a tűzszerészi vizsgálat idejére elrendelt lakosságvédelmi intézkedéseket, amelyek 83 lakást, egy diákotthont és több mint száz embert érintettek.  • Tippek
  • Árfolyam

Rovatok