Index Vakbarát Hírportál

Megint nem jár vonat Kelenföld és a Déli között

2015.11.04. 15:04

Budapest-Déli pályaudvar és Kelenföld állomás között karbantartási munkák miatt a hétvégén, november 7-én és 8-án szünetel a vonatközlekedés, áll a MÁV közleményében. Az október 17–18. között elkezdett munkálatok folytatódnak szombaton és vasárnap, ezért lesznek a következő korlátozások:

Az S10-es komáromi és győri; az S40-es pusztaszabolcsi és dombóvári; az S42-es dunaújvárosi személyvonatok; valamint a Z30-as székesfehérvári zónázó vonatok a fővárosban csak Kelenföldig járnak és onnan is indulnak.

Az eredetileg Budapest-Déli pályaudvarról induló és oda érkező távolsági vonatok szintén csak Kelenföldig szállítják az utasokat.

Az AGRAM InterCity Gyékényes felé a Keleti pályaudvarról indul (IC 200), de Gyékényes felől Kelenföldre érkezik (IC 201). A GÖCSEJ InterCity Zalaegerszegre Kelenföldről indul (IC 958), de Zalaegerszeg felől a Keleti pályaudvarra érkezik (IC 959). Vasárnap a Zalaegerszegről a fővárosba tartó HETÉS InterCitynek a Keleti pályaudvar a végállomása (IC 1951). A CITADELLA EuroCity Budapest-Keletiből indul és oda érkezik.

Az S36-os tárnoki és a G43-as szabadbattyáni elővárosi vonatok közlekedésében nincs változás, a fővárosban Kőbánya-Kispestig járnak. Székesfehérvár állomás átépítése miatt az észak- és dél-balatoni, valamint a szombathelyi vonalon a vonatok továbbra is módosított menetrend szerint közlekednek.

A vágányzár ideje alatt érvényes menetrendi változásokról tájékozódhatnak a MÁV-csoport weboldalán és a Vonatinfó alkalmazáson, illetve a MÁVDIREKT helyi tarifával hívható vonalán, a 06 40 49 49 49-es telefonszámon. A Déli pályaudvar és Kelenföld között pótlóbuszok nem közlekednek.



Rovatok