Index Vakbarát Hírportál

A budapestiek támogatják a Városliget felújítását, de a beépítését nem

2016.07.04. 08:42 Módosítva: 2016.07.04. 13:57

A budapestiek 81 százaléka támogatná a Városliget mint közpark megújítását, de új épületeket, múzeumokat nem építene oda, derül ki a Medián reprezentatív közvélemény-kutatásából, amely a Greenpeace megbízásából készült.  A felmérésre a Városliget Zrt. egy másik felméréssel válaszolt: eszerint a többség támogatja a liget felújítását és új épületek építését.

A felmérés szerint csak 13 százalék azok aránya, akik a Városliget megújítását az új épületek építésével is elfogadhatónak tartanák. 

A fővárosban élők 86 százaléka ért egyet abban, hogy a tervezett múzeumok ne a Városligetben, hanem a zöldterületeket nem veszélyeztető helyszíneken kapjanak helyet.

A Greenpeace közvélemény-kutatására a Városliget Zrt. egy másik felméréssel válaszolt. Az Ipsos Zrt. idén tavasszal kétfázisú (kvalitatív és kvantitatív) kutatást végzett a budapestiek és a Városliget használói körében a Liget Projektről. A felmérés eredményei szerint a megkérdezettek 69 százaléka egyetértett azzal, hogy új, korszerű kulturális intézmények is kerüljenek a Ligetbe, ha közben a park zöldfelületét is fejlesztik, és annak nagyságát növelik, olvasható a társaság közleményében.

A Liget Projekt kiindulópontja, hogy a park évtizedek óta elhanyagolt zöldfelületét rehabilitálja és a zöldfelületek nagyságát a feleslegesen lebetonozott területek feltörésével a mostani 60 százalékról 65 százalékra növelje, áll a Városliget Zrt. közleményében. Ezzel együtt felújítanák a már több mint száz éve ott lévő épületeket, és új kulturális intézményeket építenének. Az Ipsos kutatása szerint a válaszadók 75 százaléka támogatja, hogy radikálisan csökkenjen az autóforgalom a parkban, és hogy megújuljanak a játszóterek és a sportterületek is. 



Rovatok