Index Vakbarát Hírportál

Megkeseríti a budaiak életét a BKK

2016.08.22. 10:52

Vasárnap megnyitják a Szabadság hidat, így újra a teljes vonalon közlekedik a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es, az 56-os és az 56A villamos.

De hogy ne örüljünk annyira, a BKK nekilát 20 villamosmegálló akadálymentesítésének az Alkotás utcán, a Budaörsi úton és a Villányi úton, így a 17-es, az 59-es, az 59A-s és a 61-es villamosoknak megváltozik a közlekedési rendje.

De nézzük csak meg részletesen, hogy mivel kedveskedik a közlekedési társaság az iskolakezdésre:

  • a 17-es villamos ugyan a teljes vonalon közlekedni fog (a Bécsi út/Vörösvári út és a Savoya Park között), azonban az Alkotás utca–Villányi úti szakasz helyett a Krisztina körúton keresztül, tehát a Déli pályaudvarnál elkanyarodik az 56-os villamos vonalára és a Krisztina tér, Döbrentei tér, Rudas fürdő, Szent Gellért tér érintésével érkezik meg a Móriczra.
  • az 59-es és az 59A-s villamos nem fog járni az október közepéig tartó felújítás ideje alatt. Helyette az 59B közlekedik majd a Márton Áron tér és Hűvösvölgy között.
  • szeptember elsejétől a 61-es villamos Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között jár, kizárólag hétköznap, a reggeli csúcsidőben. A Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között pótlóbusszal lehet majd utazni.

 

A részletes közleményt itt olvashatja el.



Rovatok