Index Vakbarát Hírportál

BKK: Csak a rossz állapotú fákat vágják ki a Bocskai úton

2016.09.25. 17:12 Módosítva: 2016.09.25. 17:12

A Bocskai úton csak azokat a fákat vágják ki, amelyek már nincsenek jó állapotban, stabilitásuk nem megfelelő, és gyökérzetük sem menthető meg, közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A Bocskai úton 115 fát és 1325 cserjét telepítenek.

Mint megírtuk: szombat reggel a Bocskai úton élőket is meglepte, hogy az útfelújítás keretében elkezdték kivágni a fák egy részét. A BKK szerint a fák kivágása előtt egyeztettek az önkormányzattal, a szakmai cégekkel és a civil szervezetekkel is. Ennek eredményeként csökkent a kivágandó fák száma a feltétlenül szükséges mennyiségre, 21-re. Ezekről a fákról tételes, sorszámozott kimutatás készült, majd a fakivágási terv alapján engedélyt adtak ki a fák kivágására.

A közlekedési társaság külön hangsúlyozta, hogy a főváros és a BKK elkötelezett a zöldfelületek megőrzése mellett. Ahol a fák megmentése nem lehetséges, ott minőségben és mennyiségben is a korábbi állományt jelentősen meghaladó, megfelelő pótlásról gondoskodnak és élhető zöldfelületeket alakítanak ki.

Ez a Bocskai úton is így történik. Az út felújítási tervének része a növénytelepítési és fakivágási terv, mely rendelkezik a kivágandó fákról, a megmaradó fák védelméről és a zöldfelületek rendezéséről.

A Bocskai úton 115 darab 18/20 cm törzskörméretű fát és 1325 cserjét telepítenek az út mentén, és további 353,75 cm törzsátmérőjű fát ültetnek a XI. kerületben. 

Szombaton délután több mint ezer fős menet vonult végig a Bajcsy-Zsilinkszky úton és az Andrássy úton a budapesti fakivágások ellen tiltakozva.



Rovatok