Index Vakbarát Hírportál

Most kéne kicserélni a Széll Kálmán téri fákat

2016.09.30. 12:20 Módosítva: 2016.09.30. 14:33

Júliusban mi is megírtuk, hogy a felújított Széll Kálmán téren nem sikerült a faültetés, a fák fele már elpusztult. Akkor a BKK nekünk is azt nyilatkozta, mint most a Borsnak, hogy azért pusztultak el a fák, mert az eredeti talaj csak csekély mértékben vízáteresztő, így az ültetőgödrökön kívüli talaj nehezen engedi elszivárogni a csapadékot és a különböző rétegvizeket - tehát a fák elrohadnak. 

Akkor azt nyilatkozták, hogy az elpusztult példányokat "az őszi időszakban, amely alkalmas a faültetésre, olyan fajtákra cseréli majd a kivitelező költségmenetesen, a térre vállalt garancia keretében, amelyek ellenállóbbak a helyi adottságoknak".

Azóta eltelt közel három hónap, de úgy tűnik, hogy nem történt előrelépés az ügyben, hiszen a Borsnak most azt mondták, hogy a csere esetleges költségvonzatáról még folynak az egyeztetések.

Akkor felmerül a kérdés, hogy végül a kivitelező mégsem vállalja költségmentesen a cserét? Illetve, hogy ha ez az egyeztetés most elhúzódik, akkor a cserére már csak tavasszal kerülhet sor? A kérdéseinket elküldtük a BKK-nak, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítés negyed 3-kor: A BKK Indexnek elküldött válasza cáfolja a BKK Borsnak adott válaszát, eszerint:

a mennyiségében és minőségileg azonos fák cseréje garancia keretében, többletköltség nélkül megtörténik. A fák cseréjének tervezett időpontja továbbra is 2016 ősz.



Rovatok