Index Vakbarát Hírportál

Tarlós tízezer új fát ígér Budapestre

2016.10.27. 15:14 Módosítva: 2016.10.27. 15:49

Tízezer új fát Budapestre! címmel indít faültetési programot a Fővárosi Önkormányzat - jelentette be Tarlós István főpolgármester csütörtökön a Városligeti fasorban. Elmondta: céljuk, hogy 2019-ig 8 ezer üres fővárosi fahelyet ültessenek be.

A program részeként még idén 20 kerület 62 utcájában 1600 új fát ültet el a Főkert Nonprofit Zrt. A Városligeti fasorba 180 vadgesztenye fát ültetnek el, míg az Andrássy úton 29 új kőrist - mondta Tarlós István a sajtótájékoztatón, amit a Ligetvédők aktivistái bekiabálásokkal és dudálással zavartak meg.

A főpolgármester szerint Magyarországon kormányrendelet írja elő, hogy mikor szükséges fakivágáshoz folyamodni, ettől eltérve Budapesten egyetlen fát sem vágtak még ki.

DK: Hiteltelen

Arcpirító, hogy az a Tarlós István beszél faültetésről, akinek a főpolgármestersége alatt a legtöbb fát vágták ki Budapesten. "Láttuk a Városligetben, láttuk a Római parton, láttuk a József Nádor téren, láttuk az Orcy-kertben és láttuk a Dráva utcában is a tömeges fakivágásokat. Ez a városvezetés nem ülteti, hanem kivágja a fákat, nem foglalkozva a civilek, az ellenzékiek és úgy általában a budapestiek akaratával" - közölte a párt. A Demokratikus Koalíció felszólítottaa a főpolgármestert, hogy hagyjon fel a faültetési ígérgetéssel és inkább állítsa le a budapesti fakivágásokat.



Rovatok