Index Vakbarát Hírportál

BKV: Semmi szükség a felmondások letétbe helyezésére

2017.03.11. 17:46 Módosítva: 2017.03.11. 17:47

A BKV-nál lesz béremelés, csak ennek mértékéről nem született megállapodás, ezért semmi szükség a felmondólevelek letétbe helyezésére, reagált a közlekedési társaság az Egységes Közlekedési Szakszervezet bejelentésére. 

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) közleményben jelentette be, hogy százszámra  helyezik letétbe a felmondásukat a BKV-sok. A Napi.hu azt írja: a BKV vezetése erre reagálva írta azt, hogy " semmi értelme az ilyen jellegű feszültségkeltésnek, nyomásgyakorlásnak." 

Mind a BKV dolgozók, mind a BKV vezetése tisztában van a dolgozói bérek színvonalával, írta a társaság, amely a felmondások aláíratását és letétbe helyezését átgondolatlan lépésnek tartja. Különösen annak fényében, hogy az elnök-vezérigazgató arra kérte a bértárgyaláson résztvevőket, nyugtassák meg a dolgozókat: béremelés lesz, csak pillanatnyilag a mértéke nem ismeretes.  

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet azért kezdett nyomásgyakorló akciókba, mert hónapok óta nem kapott választ a 15+5 százalékos idei béremelési követelésére. A szervezet 3 év alatt 30 százalékos béremelést szeretne elérni, és most megelégelték az időhúzást.



Rovatok