Index Vakbarát Hírportál

Tarlós nem kér szíves elnézést a metró miatt

2017.05.10. 10:53

A BKV a 3-as metró üzemszüneteknél a következő mondatot mondja be:

Az okozott kellemetlenségekért és az esetleges károkért Budapest főváros vezetése nevében szíves elnézését kéri Tarlós István főpolgármester.

Legalábbis ezt javasolta a MSZP képviselőcsoport a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén, amivel sikerült felpaprikázniuk az addig nyugodt Tarlóst.

A szocialista képviselők hozzátették, hogy aznap is hosszú üzemszünet volt a metrón, nagyon sokan elkéstek a munkából, érettségiről, és a legfrissebb hírek szerint a kormány és a főváros még be se nyújtotta az unióhoz a metrófelújítás támogatási igényét.

Mindig jönnek azzal, hogy füstöl a metró, amikor a BKV meggyújtott újságpapírokat talál a síneken, ez több mint gyanús.

– füstölgött válaszában a főpolgármester. Majd közölte, hogy az uniós támogatás ügyében a főváros minden adminisztratív lépést megtett, a kormányon a sor. Tarlós úgy tudja, a dolgot Orbán Viktor is megsürgette, nem a fővároson múlik. 

A válaszba egyre jobban belemelegedő főpolgármester ezután a szocialista képviselők fejére olvasta, hogy a 3-as metró felújítása azért nem kezdődhetett el korábban, mert az ő elvtársaik nem tettek érte semmit. Sőt a BKV addig nem vállalhatott kötelezettséget a beruházásra, amíg az Orbán-kormány nem vállalta át a tartozásait. Ezért aztán ne elmúlthétévezzenek neki, javasolta Tarlós.



Rovatok