Index Vakbarát Hírportál

Vasárnap véget ér a 240 napos szenvedés

2017.05.11. 17:57

Véget ér május 13-án a Róbert Károly körút Árpád híd és Vágány utca közötti szakaszának teljes felújítása, 14-étől pedig a teljes útszakaszt korlátozások nélkül, az új forgalmi rendnek megfelelően használható - közölte a BKK. A Róbert Károly körút 1 352 412 113 forintos fővárosi önkormányzati forrásból újult meg.

A 2016. szeptember 17-én kezdődött munkára azért volt szükség, mert az útszakaszon 33 éve nem végeztek nagyobb felújítást, ezért az útpálya jelentősen elhasználódott. A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ komplex, mobilitásmenedzseri szemlélettel kezdett a rekonstrukciós munkába, hogy ne csak a közút, de a teljes kapcsolódó infrastruktúra is megújulhasson.

48 ezer négyzetméteren új aszfaltréteg, illetve pályaszerkezet épült az elhasználódott útpálya helyén, az Angyalföldi utca és a Vágány utca között új kerékpárút vezet, akadálymentesítették a gyalogátkelőhelyeket, megújultak a járda-, és lényegesen nőttek a zöldfelületek, felújították a Lehel utcai csomópontban a villamosvágányokat, az Esztergomi úti és a Népfürdő utcai hidakat, a hozzá tartozó korlátokat és lépcsőket, valamint – ahol szükséges volt – a közvilágítást és a közműhálózatot.

A személyautóval közlekedők számára visszafordulási és balra kanyarodási lehetőség létesült a Pap Károly utcánál, valamint kis mértékben változik a Lehel utcai csomópont forgalmi rendje, a közösségi közlekedést igénybe vevők pedig újra eredeti útvonalon utazhatnak a 105-ös busszal. 

Akit részletesen érdekel, hogy mi is újult meg, az kattintson ide



Rovatok