Index Vakbarát Hírportál

3 cég felelős a felújított Széll Kálmán tér elhanyagoltságáért

2017.06.01. 09:24 Módosítva: 2017.06.01. 09:25

Az egy évvel ezelőtt felújított Széll Kálmán téren az átadás óta nem működik a nyilvános vécé, kiégtek a térburkolatba épített LED-csíkok, a növénykazetták szemetesek. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Magyar Időkkel azt közölte: a tér üzemeltetését több cég végzi.

Tavaly adták át a felújított Széll Kálmán teret. Egy hónappal az átadás után az Index arról írt, hogy 

 a nyilvános vécé zárva van, a ledfények kiégtek, mindenhol csikk és szemét hever. A helyzet azóta se javult sokat. 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint  a Széll Kálmán téren az egyes részek üzemeltetését egymással összehangoltan több cég végzi: a metróhoz- és villamosokhoz tartozó létesítményeket a BKV Zrt., az útpályákat a Budapest Közút Zrt., a támfal- és szolgáltatóépületet a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK Zrt.) üzemelteti.

A Magyar Idők szerint a szétszabdalt üzemeltetés is oka lehet annak, hogy az egyes területekért felelős szervezetek nem képesek megbirkózni a téren áthaladók által eldobott szeméttel. A nyilvános vécé a BFVK Zrt. felügyelete alá tartozik. A BKK tudomása szerint az illemhely korábbi bérlője felmondta a bérleti szerződést, amelyet a fővárosi önkormányzat újra versenyeztet, így nyáron megnyithat.

A téren álló csúcstechnikás óra többször meghibásodott, de a kivitelezőnek végül sikerült működésre bírnia. Az újjáépített Széll Kálmán téren áthaladókat éjjel világító LED-sávoknak kellene segíteniük, de ezek sem világítanak. A garanciális javításra a BKK felszólította a kivitelezőt.

A közel 45 évig érintetlen, elhanyagolt csomópont felújítása nettó 5,3 milliárd forintba került. 



Rovatok