Index Vakbarát Hírportál

Tarlós: Felújítom a metrót, bárki bármit rikácsol

2017.06.08. 11:10

Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatón mutatta be eltökéltségét a 3-as metró felújításával kapcsolatban:

Én ezt fel fogom újítani, akárki akármit beszél, rikácsol

– jelentette ki. Hozzátette: ezt lelkiismereti ügyként kezeli, és öt éve egy a célja, hogy ha a fene fenét eszik is, a metrót akkor is felújítják.

A főpolgármester ezek után beszámolt a szerdai kormányülésről, ahol az egyik fő téma volt a 3-as metró felújítása.

Pluszpénzt ugyan nem kapunk, de akadályokat sem gördítenek elénk

– közölte. Ez azt jelenti megfogalmazása szerint, hogy a kormányülésen megegyezés született: az optimálisnál rosszabb, de a rosszindulatúak által vártnál jobb. 

Tarlós szerint új ajánlatok jöttek be a 3-as metró északi és középső szakaszára, amik már „egészen reális árakkal számolnak”.

Ezért a korábbi tervekkel szemben nem a déli, hanem az északi szakasz megállóival kezdik a rekonstrukciót, valamint a teljes alagúttal. Méghozzá idén szeptemberben. Erre a keret (137 milliárd forint) rendelkezésre áll.

Ha a maradék két szakasz árajánlatai, amikre egyébként újabb tendert írnak ki, magasabbak lesznek továbbra is, akkor a fővárosnak van egy saját maga által kigazdálkodott tízmilliárdos pénzmaradványa, azt felhasználhatják. Igaz, ezt másra szánták, de most nem fognak hozzányúlni.

Annak kitapogatására, hogy a saját pénzmaradvány felhasználása egy uniós támogatású megdráguló beruházás esetében szabályos-e, a főváros és a kormány közös delegációt indít Brüsszelbe.



Rovatok