Index Vakbarát Hírportál

Visszatérnek a forgalomba a felújított metrókocsik

2017.07.13. 06:27 Módosítva: 2017.07.13. 06:39

Már csak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium engedélyére várnak, hogy újból üzembe helyezhessék a 3-as metró felújított, de az ajtóhibák miatt forgalomból kivont szerelvényeit,  mondta Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek.

Bolla szerint várhatóan még ezen a héten fokozatosan visszaállítják az utasforgalomba az eddig engedéllyel bíró hat szerelvényt, ugyanis az orosz Metrovagonmas minden ellenkező híreszteléssel ellentétben kijavította a sorozatosan jelentkező hibákat.

"A metrókocsik műszaki állapota alapján akár már ma is közlekedhetnénk azokon" - állította Bolla Tibor. A BKV vezérigazgatója szerinte az NFM-ben az orosz cég által elvégzett változtatások dokumentációit is vizsgálják. Bolla azt mondta: méltánytalanul érték támadások a BKV-t, hogy a kétoldali ajtónyílások megakadályozására „sufnituningként” építettek volna be a rendszerbe elektronikus megszakítókat.

Eddig összesen másfél milliárd forint az a kötbérigény, amelyet hivatalos formában is közöltek a Metrovagonmassal a hibák miatt. Az orosz fél további egy hét gondolkodási időt kért a válaszhoz, s várhatóan a jövő héten derül ki, a BKV által összeállított kifogásokból mit ismer el és mit nem, írja a Magyar Nemzet. 

A felújított metrószerelvényeket június 26-án vonták ki a forgalomból a sorozatos ajtóhibák miatt.



Rovatok