Index Vakbarát Hírportál

Harapott is a kutya, ami miatt órákig állt a 3-as metró

2017.09.01. 10:12 Módosítva: 2017.09.02. 19:01

Update: A BKV Zrt. megerősítette, hogy Husi (a kutya) megharapta az egyik munkatársukat, aki orvosi ellátásban részesült.

A 3-as metró csak a Deák térig közlekedik Kőbánya irányából - írta olvasónk péntek reggel 10-kor. A BKK ekkor megerősítette, hogy az M3-as metró helyett pótlóbusz közlekedik a Deák Ferenc tér és Újpest-Központ között, ennek oka, hogy egy kutya beszaladt az alagútba. deakter

Később a pótlás helyszínét a kutya haladásának megfelelően változtatták, és a Lehel tér és Nagyvárad tér között jártak pótlóbuszok. A BKK 11:30-kor közölte, hogy a metró újra a teljes vonalon jár, sikerült elkapni a kistestű kutyát a Dózsa György úti megállónál. 

Mint kiderült, a kutya, Husi az Árpád hídi metrómegállóban szakadt el gazdájától. Állatvédők, kutyás rendőrök és a gazdi próbálták közösen kihozni a metróalagútból. 

Képszerkesztőket pedig a fakockás ügyre emlékeztette Husi esete:

A 444.hu szerint sem a gazdája, sem pedig az állomás kamerás figyelői nem vették észre, hogy Husi kutya lelépett a gazdájától, egy járművezető vette észre, hogy az állomásközben az alagútban egy kutya szalad. Egy idő után a gazda visszament a kutyájáért, és közösen hozták ki Husit az alagútból. 

A Blikk azt is megtudta, hogy mentőt kellett hívni a 3-as metróban dolgozó műszakvezetőhöz, mert Husi megharapta. "Halálra volt rémülve, és rátámadt az érte siető emberekre. Mint később kiderült, 4 éve nem oltották be, így a megmart műszakvezetőnek nem csak a sebeit kellett ellátni, de oltásokat is kell kapnia.

Azért nem rázta agyon az áram, mert rögtön feszültségmentesítették a pályát, amint látták a BKV munkatársai, hogy a kutya beszalad az alagútba.



Rovatok