Index Vakbarát Hírportál

Elég spártaiak lesznek a 3-as metró új állomásai

2018.01.16. 13:38
A lapunkhoz került látványterveken az látszik, hogy a 4-es metró grandiózusabb terveihez képest a 3-as metró állomásainál kevesebb pénz jut a látványra.

Eljutottak lapunkhoz a felújított 3-as metró északi szakaszának állomástervei. A látványtervek kissé későn készültek el, nem jellemző, hogy egy beruházó csak kivitelezés közben jöjjön elő velük, jóval korábban szokás megjelentetni őket. A képek a galériában láthatók.

A rekonstrukció filozófiája szerint az építészeti tervezés fő célkitűzése „az utasforgalmi terek általános műszaki és esztétikai megújítása, frissítése, a vonalra jellemző egységes arculat kialakítása, az állomások egyedi jellegének részbeni megtartásával”. 

Mint arról beszámoltunk, november elején megkezdődött a 3-as metró északi szakaszának a felújítása. Az érintett hat állomás – Dózsa György út, Árpád híd, Forgách utca, Gyöngyösi utca, Újpest-városkapu, Újpest-központ – felújítása várhatóan egy évig tart. Az északi szakasz felújítása mellett elkezdődik a teljes alagút korszerűsítése, amely várhatóan 2020 végéig tarthat. A metróvonal további szakaszainak a felújítására új közbeszerzés indult.

Frissítés:

És akkor összehasonlítási alapként nézzük, milyenek lesznek a torontói metró (földalatti gyorsvillamos) új szakaszának látványtervei, amiket véletlenül szintén ma hoztak nyilvánosságra az instagramon:

Mint olvasónktól megtudtuk, a sors furcsa véletlene folytán a torontói metró terveit egy magyar származású művész, Joseph Kosuth stúdiója készítette.Rovatok