Index Vakbarát Hírportál

Kiürítették a négyes metró Gellért téri állomását

2018.03.21. 10:30 Módosítva: 2018.03.21. 11:37

Tüzet jeleztek szerda reggel a négyes metró egy szerelvényén. Olvasónk beküldte azt a hangfelvételt, amit nyolc óra előtt néhány perccel a metró Szent Gellért téri állomásán készített. Ebben a hangosbemondó azt közli:

Az állomás területére belépni tilos, az állomásra égő szerelvény érkezik.

Az állomást ki is ürítették, „kérjük, hogy a mozgólépcsők segítségével a felszín irányába hagyják el az állomás területét”.

Frissítés: mint BKV-s forrásainktól megtudtuk, 7 óra 50 körül egy vonat valóban kiszállította az utasokat tűzeset miatt a Gellért téren. Az állomáson dolgozók azonban hiába vizsgálták a szerelvényt, se lángot, se füstöt nem találtak. A BKV szerint valószínűleg utas okozhatott lokálisan füstöt (például cigarettával vagy elektromos cigarettával), ami beindította az ilyen esetekben üzembe lépő automata metrón a vészjelző protokollt és az automata hangosbemondó felkéri az utasokat a metró elhagyására. A metró belső kamerafelvételeit még vizsgálják.

A tűzesetről, illetve bármilyen, a négyes metrót érintő különleges eseményről a BKK honlapján vagy Facebook-oldalán semmilyen információ nincs. A Metróért Egyesület a Facebookon megírta, hogy a metró műszaki ok miatt ritkábban közlekedik, illetve később annyit írtak egy kommentben, hogy „két szerelvény hiányzott reggel” a forgalomból.

Az Index kérdésére a BKK azt közölte, hogy a BKV-nak továbbították a megkeresésünket. Az MTI-t viszont tájékoztatták, a BKK fődiszpécsere a hírügynökséggel azt közölte: „füstölve érkezett be szerda délelőtt a négyes metró egyik szerelvénye a Szent Gellért téri állomásra, ezért biztonsági okokból kiürítették az állomást”.



Rovatok