Index Vakbarát Hírportál

Megint változik a 4-6-os villamos közlekedésrendje

Image from iOS (1)
2018.08.08. 09:40

Szombattól egy héten keresztül (augusztus 11-19) a következő vasárnapig a 4-es és a 6-os vonalon zajló villamospálya-felújítási munkák miatt a Margit körúton is változik a villamosközlekedés, írja közleményében a BKK.

  • Nappal a Móricz Zsigmond körtér, illetve Újbuda-központ és a Harminckettesek tere, továbbá az Oktogon és a Mechwart liget között villamos jár
  • a Corvin-negyed és az Oktogon, továbbá a Széll Kálmán tér és Mechwart liget között pótlóbusszal lehet majd utazni (ez utóbbi rövid szakaszon a buszjárat a 17-es villamost is pótolja majd).
  • Éjszaka a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között pótlóbusz,
  • a Harminckettesek tere és a Móricz Zsigmond körtér között a 6-os villamos közlekedik.

A BKK arra is választ adott, hogy mire fel bontják, betonozzák, zárják le az utat, és akadályozzák a forgalmat már megint: A nagykörúti villamosvonalon az Oktogon és a Baross utca között jelenleg a korábbinál korszerűbb felépítményű villamospálya épül.

A nagykörúti villamospótlás a nyári szünet végéig, szeptember 2-ig tart, a további forgalmi változásokról a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.

Aki Budáról a Széll Kálmán tér érintésével a belváros felé tart, annak a 4-es és a 6-os villamos helyett ebben az időszakban érdemesebb az M2-es metróra szállnia. (Az M2-es metró augusztus végéig a Kossuth Lajos tér állomáson megállás nélkül áthalad.)

A további részleteket az alábbi linken találja meg.

(Borítókép: Huszti István / Index)



Rovatok