Index Vakbarát Hírportál

12 teherautónyi szeméttől tisztítják meg a kispesti kiserdőt

2019.02.05. 14:13

Parkerdővé alakítják a Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti kispesti kiserdőt, adta hírül a Pilisi Parkerdő a honlapján.

Februárban takarítással és az idős fák kitermelésével kezdik el az öthónapos munkát, majd áprilisban 2-3 méteres, fiatal fákat telepítenek és megkezdődik a futó- és tollaslabda pálya kiépítése, valamint  egy új erdei játszótér és egy kutyafuttató kialakítása az önkormányzat 20 millió forintos támogatásával és a Pilisi Parkerdő Zrt. közreműködésével.

Az alig több mint három hektáros, azaz hat focipályányi, eddig elhanyagolt területet sokan illegális hulladéklerakónak használták. A becslések szerint mintegy 150 köbméter, azaz 12 teherautónyi illegális hulladékot kell elszállítani, hogy a növényzet telepítése megkezdődhessen.

A gyorsforgalmi út mellett a már meglévő fiatalabb fákból meghagynak egy 10 méter széles sávot, hogy a most telepítendő facsemeték megerősödéséig is védelmet nyújtson a forgalom zaja ellen. A területre több mint 100 darab fiatal fát ültetnek, köztük lesz őshonos hárs, nyár és juhar, tölgy-, nyír-, dió- és szilfa is.

A parkerdő közleménye szerint a kiserdőben korábban hajléktalanok is éltek, akiknek az elköltézését a Vöröskereszt segítette.



Rovatok