Index Vakbarát Hírportál

Meredeken nőnek a MÁV-HÉV jegybevételei

2019.03.06. 07:13

Havonta átlagosan 20 százalékkal emelkedtek a MÁV-HÉV 2018 szeptemberétől számított jegybevételei az év korábbi időszakához képest.

– írta MÁV–Sajtó szerda reggeli közleményében. A vasúttársaság a többletbevételt fejlesztésekre, különösen "a korszerű jegyvásárlási lehetőségek" bevezetésére tervezi fordítani.

Az egy évvel korábbiakhoz képest átlagosan 10 százalékkal nőtt a vasúttársaság éves jegy-és bérletértékesítésből származó, közigazgatási határon kívüli szakaszra vonatkozó bevétele. 2018 szeptemberétől a tartósan megfigyelhető, havi átlagos 20 százalékos emelkedés részben annak köszönhető, hogy már csak előre váltott jegyekkel (vagy értelemszerűen érvényes bérlettel) lehet felszállni a Hév-szerelvényekre. De a bevétel-növekedéshez hozzájárult, hogy az M0-ás körgyűrű Dél-Pest autóforgalmát megbénító átépítése miatti sűrítették a járatokat a H6-os (ráckevei) vonalon.

A havi adatok összevetéséből az is kiderül, hogy 2018 első felében a MÁV-HÉV a jegyellenőrök számának és a jegyellenőrzés hatékonyságának növelésével átlagosan 6 százalékos bevétel-növekedést tudott elérni – a bevételek a nyári hónapokban ugrottak meg a már említett ráckevei járatsűrítésnek köszönhetően.



Rovatok