Index Vakbarát Hírportál

Toroczkait gyanúsítottként hallgatták ki

2012. március 27., kedd 12:02 | aznap frissítve

Kényszerítés kísérlete miatt előállította és gyanúsítottként hallgatta ki Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnökét, a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselőjét a rendőrség a fővárosi Bank Centernél március 15-én történtekkel kapcsolatban.

Március 15-én kora este a HVIM vezetője több mint száz társával bement az V. kerületi Bank Centerbe, ahol petíciót akartak átadni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselőjének. Az épületben vitatkoztak a portaszolgálattal, miután azt a választ kapták, hogy a nemzeti ünnepen üres az épület, majd többen pirotechnikai fáklyákat égettek, és távoztak az épületből. Ezután átvonultak a Szabadság térre, a volt MTV-székházhoz, ahol Toroczkai László beszédében azt mondta: "a világon egyedülálló és példátlan módon megalázták" az IMF-et.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztálya közölte: a BRFK szervezett bűnözés elleni főosztálya kedd délelőtt Szegeden elfogta és előállította T. Lászlót, akit kényszerítés bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, elszámoltatása folyamatban van.

Tóth László, a jobbikos politikus édesapja még délelőtt telefonon megerősítette, a fia szegedi otthonában házkutatást tart a rendőrség.

Rovatok