Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglan az anyát és fiát megölő férfinak

2009. május 26., kedd 17:37

Egy 7 mm-es Parabellummal lelőtte volt élettársát és kisfiát egy gödi férfi, majd magával is végezni akart. Nem lett öngyilkos, és tettéért első fokon életfogytiglani fegyházra ítélte a bíróság. A férfi zavart elmeállapotra hivatkozott, az igazságügyi szakértő szerint azonban tudta mit csinált, amikor gyilkolt.

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Pest Megyei Bíróság azt a férfit, aki 2006 decemberében fejbe lőtte korábbi élettársát és közös kisfiukat. A nem jogerős ítélet ellen a védő fellebbezést jelentett be. A tárgyaláson a tanúk szerint a korábban több balhéba" keveredett férfi amolyan "se veled, se nélküled" kapcsolatban volt élettársával. Hol összeköltöztek, hol szétmentek, miközben a férfi folyamatosan igyekezett visszaszerezni a nőt, aki időközben egy kisfiút is szült neki.

A tanúk közül többen kötekedő, erőszakos típusú embernek ismerték meg a férfit, akit állítólag Vác, Göd és Dunakeszi jó néhány szórakozóhelyéről kitiltottak. A bíró ismertetése szerint a férfi korábban egyebek mellett garázdaság, kábítószerrel való visszaélés, személyi szabadság megsértése és orgazdaság miatt is állt már bíróság előtt, s többnyire pénzbüntetésre, illetve felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

A vádlott 2006. december 16-án estétől másnap hajnalig szórakozott Gödön, illetve Dunakeszin, majd visszament lakhelyére, ahol egy 7 mm-es Parabellummal a zsebében átugrott annak a háznak a kerítésén, ahol volt élettársa a szüleivel élt. A fiatal nőt az emeleti lakrész lépcsőjénél lőtte fejbe, de nem elégedett meg ennyivel: a szobában alvó 5 hónapos kisfiával is végzett.

Majd autóba ült, a barátjához hajtott és mindent elmondott neki. Közölte vele, hogy öngyilkos lesz és kérte: senki ne haragudjon rá. Az öngyilkosság azonban kísérlet maradt és a férfit elfogták. A vádlott zavart állapotára hivatkozott, ám az igazságügyi szakértő szerint tudatában volt tette súlyának.

Rovatok