Index Vakbarát Hírportál

Láncfűrésszel ment T. T.-nek

2009. június 9., kedd 15:22 | aznap frissítve

Feszültség Magyargéc centrumában, T. György az ablakból szórta a szitkokat a falu lakosságára.

Karóval és láncfűrésszel fenyegette Magyargéc lakóit egy házaspár, jelentette az MTI. A meglepő hírről Dankóné Nagy Évát, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét kérdeztük. Elismerte, hogy a történet zavaros, és mint kiderült, valójában egy házaspárt fenyegettek meg láncfürésszel, a falu lakóira csak szitkokat szórtak.

A vallomások alapján Nagy szerint a következők történhettek: T. Lászlót hátulról fejbedobta régi haragosa, T. György. T. nem látta, hogy T. dobta fejbe, ellenben T. Lászlónéval, aki kicsit lemaradva ment férje után. T. László és T. Lászlóné ezután hazament.

T. György, aki a tanúk elmondása szerint már az eset előtt is szitkokat szórt minden arrajáróra háza ablakából, nem hagyta ennyiben. Utánaeredt T. Lászlóéknek, és élettársával együtt láncűrészt lengetve fenyegetőzött házuknál.

T. László a fején megsérült a kőtől.

Nagy Éva szerint a sértett és az áldozat vallomása között rengeteg az ellentmondás, és a tanúvallomások is zavarosak, az elmondottak alapján a fenti történet tűnik életszerűnek. Felvetésünkre, hogy mindez nem logikus, helyeselt. "Éppen ezért folytatjuk a nyomozást, most is folynak a meghallgatások" - mondta. A nyomozás csütörtökre hozhat eredményt. Mi azért már szerdán rákérdezünk.

Rovatok