Index Vakbarát Hírportál

Azt hittem, én estem ki egyedül a repülőből

2009. augusztus 25., kedd 22:15 | aznap frissítve

Egy áramütésre és nők sikoltására emlékszik az a 13 éves lány, aki egyedüliként élte túl a jemeni állami légitársaság gépének júniusi katasztrófáját a Comore-szigeteknél. Bahiya Bakari az Europe 1 rádióadónak adott interjúban azt mondta: először azt hitte, egyedül ő esett ki a repülőgépből.

A jemeni állami légitársaság Airbus A310-es utasszállító repülőgépe fedélzetén 153 emberrel június 30-án zuhant az Indiai-óceánba a Comore-szigeteknél. A katasztrófa egyetlen túlélője a 13 éves Bahiya Bakari volt.

A lány utolsó emléke egy áramütés volt. Nőket hallott maga körül, akik segítségért kiáltottak. Amikor feleszmélt, a vízben találta magát. A lány felkapaszkodott a legnagyobb roncsdarabra, amit maga körül látott.

"Akkor azt hittem, egyedül én estem ki a gépből, és a többiek már régen megérkeztek a Comore-szigetekre. Arra gondoltam, mennyire aggódhat értem az anyukám" - mondta az Europe 1 rádióadónak adott interjúban.

Bahiya próbált továbbevickélni a vízben, és közben az életéért küzdött a viharos tengeren. Egy idő után a sokktól és a fáradtságtól el is aludt.

A mentőcsapatok órákkal később bukkantak a félig eszméletlen lányra. Mentőövet dobtak felé, de a teljesen legyengült lány képtelen volt belekapaszkodni. Egy ember a vízbe ugrott, ő húzta ki a vízből a légikatasztrófa egyetlen túlélőjét. Bahia néhány csonttöréssel megúszta a balesetet. Édesanyja és még 151 ember nem élte túl a zuhanást.

Rovatok