Index Vakbarát Hírportál

Bombariadóval szórakozott egy részeg hajléktalan

2009. október 20., kedd 10:50

Két liter kannás bor és két deci tömény szesz elfogyasztása után semmire sem emlékszik az az oroszlányi hajléktalan, aki hétfőn hajnalban a gyanú szerint bombariadót fújt egy oroszlányi gyárban. A rendőrség kártérítést követelne tőle.

A 112-es segélyhívót tárcsázta a férfi és bejelentette, hogy az üzemben bomba robban. Az oroszlányi nyomozóknak sikerült beazonosítani a telefonálót, majd egy bérelt garázsban meg is találták.

Állítása szerint nem emlékszik arra, mit csinált hétfőn éjszaka. Egyedül azt tudta elmondani, hogy egyedül volt „otthon”, vendége nem volt, telefonja most is ott van, ahol hagyta, arra azonban nem emlékezett, hogy felhívta volna a 112-es segélyhívót és bombariadót fújt.

Hangfelvétel bizonyíthatja, hogy valóban a gyanúsított telefonált-e hétfőn hajnalban a rendőrségre. Amennyiben bebizonyosodik a gyanúsított bűnössége, további eljárásra számíthat.

A rendőrség kártérítési igénnyel lép fel vele szemben, a felesleges intézkedés költségeinek megtérülése érdekében, sőt a gyár is érvényesíteni fogja a termeléskiesés miatti veszteségét.

Rovatok