Index Vakbarát Hírportál

Felgyújtották a tárolót, majd eljátszottak egy túszdrámát

2010. január 8., péntek 12:22

Túszdrámával próbálta elterelni magáról a gyanút két pánikba esett fiatal Fehérgyarmaton, miután felgyújtották egy társasház tárolóhelyiségét. A terv nem vált be, akár nyolc év börtönt is kaphatnak.

Túszdrámához riasztották péntek hajnalban a fehérgyarmati rendőröket. Mint kiderült, a túszdráma csak kitaláció volt, egy 28 éves férfi és 21 éves barátja csak azt próbálták leplezni, hogy felgyújtották egy társasház tárolóhelyiségét.

A rendőrség tájékoztatása szerint a bizarr történések péntekre virradó éjszaka kezdődtek. Egy járőr arra lett figyelmes, hogy egy háromemeletes társasház tárolóhelyiségéből füst szivárog.

Értesítették a tűzoltókat, akik megállapították, hogy a lángokat ugyan már eloltották, de a tüzet szándékos gyújtogatás okozta. A rendőrök ezután bekopogtak a tárolóhelyiség tulajdonosához, egy földszinti lakóhoz.

A 28 éves férfi nem nyitott ajtót nekik, hanem felhívta a szüleit és öngyilkossággal fenyegetózött. Amikor szülei a helyszínre értek, nála tartózkodó 21 éves barátja nyakához kést szegezve gyilkossággal fenyegetőzött.

Nem sokkal később barátját felcipelte a ház tetejére, de nemsokára visszatért a lakásába.

Negyed órával később elengedte barátját és megadta magát.

Az eljárás eddigi adatai szerint valójában szó sem volt túszejtésről. A két férfi együtt gyújtotta fel a tárolót.

A lángokat ugyan eloltották, de megijedtek és bezárkóztak a lakásba.

Amikor a rendőrség rájukkopogott, pánikba estek, és eljátszották a túszdrámát.

A rendőrség közveszélyokozás és a hatóság félrevezetése miatt indított ellenük eljárást, 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket.

Rovatok