Index Vakbarát Hírportál

Autósok, részegek ütötték a közterületeseket

2010. január 25., hétfő 13:32

Többször is támadás érte az intézkedő közterület-felügyelőket a hétvégén. Volt, akit pofon vágtak, volt, akit palackkal megdobáltak.

Háromszor támadtak a Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársaira a hétvégén. A cég közleménye szerint múlt hét pénteken a XIII. kerületi Váci úton egy szabálytalanul parkoló autós intézkedés közben először szidalmazni kezdte, majd meg is ütötte az egyik felügyelőt. A felügyelő járőrtársa könnygázzal fékezte meg az autóst, akinek sikerült a helyszínről elhajtania. A segítségül hívott rendőr később a verekedőt, és hivatalos személy elleni erőszak miatt megindították ellene az eljárást.

Szombat délután a XIV. kerületi Hermina úton kerékbilincselés alatt érte támadás a felügyelő mellé beosztott, az eszköz le- és felszerelésében közreműködő alkalmazottat. A francia állampolgárságú támadó a cég munkatársát többször is arcul ütötte. A tettest csak a segítségül hívott rendőr járőröknek sikerült megfékezniük. Az eljárást hivatalos személy támogatója elleni erőszak miatt indították meg.

Ugyancsak szombat délután a XIV. kerületi Örs vezér terén két ember szeszesitalt fogyasztott közterületen. A felügyelők felszólították őket a szabálysértés megszüntetésére, mire az italozók egyike megdobta a palackkal az egyik felügyelőt, majd elmenekült.

Rovatok