Index Vakbarát Hírportál

Összevissza vertek egy hétgyerekes anyát a forgatáson

2010. január 27., szerda 12:02

A szadomazo filmekre szakosodott újpesti stúdióban a nő hiába mondta be az előre megbeszélt jelszót, amire le kellett volna állnia a forgatásnak, tovább ütötték-verték. A rendőrség három főt gyanúsít, és további áldozatokat keresnek.

A BRFK tájékoztatása szerint idén januárban egy "komoly válsághelyzetbe került" hétgyerekes családanya filmforgatásról szóló internetes hirdetésre jelentkezett. A felvételre január 17-én került sor, egy patinás egykori vendéglátóipari létesítményben kialakított stúdióban, az újpesti vasútállomás környékén.

A helyszínen ismertetett feltételek szerint szex nélküli, imitált szado-mazo jelenetet vettek volna fel. Az asszonyal megállapodtak egy jelszóban, amire a színlelt ütlegelést és a felvételt azonnal félbe kellett volna szakítani.

A forgatás elkezdődött, azonban hamar kiderült, hogy a verés nem tettetett, hanem nagyon is valódi. A lekötözött családanya hiába kiabálta a Hagyd abba könyörgök, nagyuram!- jelszót, hosszú ideig tovább ütötték-verték korbáccsal és nádpálcával.

A nőt a jelenetben egy másik nő bántalmazta, aki egy idő után megelégelte a helyzetet és leállt a veréssel. Erre azonban bejött a sajtótájékoztatón Gábor néven említett rendező-producer-főszereplő, és mindkettejüket alaposan helybenhagyta.

A hétgyerekes nő jelentkezett a rendőrségen, ennek nyomán a rendőrség 23-án megfigyelte a helyszínt, majd 24-én lecsaptak a forgatás résztvevőire. 14 főt állítottak elő: a többségük sértett, 3 fő ellen azonban személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés gyanúja miatt eljárás indult, egy embert őrizetbe vettek.

Baranyi József alezredes, az újpesti rendőrkapitányság vezetője a BRFK-n tartott sajtótájékoztatón elmondta: a helyszínen külön elsősegélyszoba működött, ahol  az Országos Mentőszolgálat egyik dolgozója látta el a sértetteket. Az ő szerepét még vizsgálják.

A rendőrség egy kisebb szervert lefoglalt. Kiderült, hogy a filmeket egy internetes hálózaton terítették, ennek felgöngyölítése jelenleg is zajlik. A rendőrök a beszámoló szerint maguk is elborzadtak azon, mit művelnek a szereplőkkel, amikor beletekintettek a filmekbe.

Az újpesti stúdiónak berendezett helyiség komoly technikai felszereléssel rendelkezett. A felvett filmekért komoly pénzeket fizettek az interneten, de a legnagyobb díjat az online élő közvetítésekért szedhették be.

Bár korábban felmerült, hogy az ügyben egy rendőr is érintett, Baranyi József úgy tájékoztatott, hogy a konkrét újpesti bűnügyben erre nem utal információ, de van olyan nem ellenőrzött értesülés, hogy egy másik, hasonló jellegű ügyben lehet erre példa.

Mivel a forgatásoknak további sértettjei lehetnek, a rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek, akiket hasonló körülmények között bántalmaztak. Egyelőre öt feljelentés érkezett.

Rovatok