Index Vakbarát Hírportál

A jeges vízből szedtek ki egy gatyás norvégot

2010. január 28., csütörtök 13:42 | aznap frissítve

Szerbiába akart utazni, de nem engedték át a határon, ezután valamiért szétszórta a cuccait, majd egy mórahalmi tanya mellett kötött ki. Szerencséjére gyorsan megtalálták.

A jeges vízben találtak meg egy csupán alsóneműt viselő norvég férfit a határrendészek Mórahalom közelében, néhány kilométerre a szerb határtól csütörtök reggel - közölte a rendőrség.

A férfira egy mórahalmi tanya lakója figyelt fel a háza melletti nádasban, a kiérkező határrendész járőrök takaróba burkolták és a kocsiba ültették.

A férfi elmondása szerint nem sokkal korábban Szerbiába akart utazni, azonban a szerbiai hatóságok visszafordították. Gyalog indult vissza, menet közben elszórta az iratait, ruháit. A férfi holmijának egy részét a járőrök megtalálták, és ez megerősítette, hogy valóban Norvégiából jött. Arra a kérdésre, hogy miért szórta el a cuccait, nem tudott kielégítő választ adni.

A férfit - aki szerencsére nem töltött túl sok időt a szabadban a fagyos reggelen - orvoshoz vitték. A határrendészek értesítették a norvég nagykövetséget, valamint a Magyar Máltai Szereteszolgálatott is, amely szállást és további orvosi ellátást adott neki.

Rovatok