Index Vakbarát Hírportál

Brutálisan összeverte áldozatát a gyilkos

2010. február 4., csütörtök 15:03 | aznap frissítve

Hajléktalanként élő férfi ölt meg egy idős férfit Debrecenben, akinek brutálisan összevert holttestét szerdán este találta meg a rendőrség. A gyilkost még hétfőn fogták el Oroszlányban egy másik ügy miatt, már beismerte tettét.

Oroszlányban fogták el azt a férfit, aki a gyanú szerint brutálisan meggyilkolt egy idős férfit Debrecenben, mondta Tóth Ferenc alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A 34 éves hajléktalan férfi hétfő délelőtt ölhette meg 66 éves áldozatát, a gyilkost egy másik bűncselekmény miatt szerdán délelőtt vették őrizetbe Oroszlányban, ahol részletes beismerő vallomást tett. A rendőrök ez alapján szerda este találták meg saját házában a megölt idős férfit, akinek egész testét brutális bántalmazás nyomai borították.

A gyanúsított hajléktalanként élt, de volt bejelentett lakcíme, a meggyilkolt férfi házának a pincéje, amit tőle bérelt. Az áldozat az év legnagyobb részében Németországban élt, csak ritkán járt haza Debrecenbe, de akkor több hetet is eltöltött a városban.

A vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen büntetett előéletű gyanúsított azt mondta, hogy veszekedés közben, hirtelen felindulásból esett neki az idős férfinak. A férfi házából háromszázezer forint értékben vitt el tárgyakat, és az autót is megszerezte, amit áron alúl gyorsan eladott. A rendőrség már megtalálta az autót.

A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy a gyilkosság gyanúsítottjának köze lehet-e egy idős asszony eltűnéséhez, amit január 18-án jelentettek. A nő az áldozat háza melletti épületben lakott.

Rovatok